1. Izjava o zasebnosti

Avtoelektronika d.o.o. se zavezuje, da bodo zbrani osebni podatki uporabljeni v skladu s to Izjavo o zasebnosti.

Avtoelektronika d.o.o., spoštuje vašo pravico do zasebnosti in je zavezana k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov. Namen Izjave o zasebnosti je, da vas seznanimo s tem, kako bodo zbrani osebni podatki uporabljeni in kako lahko spremenite oziroma zahtevate izbris vseh podatkov, ki jih hranimo o vas.

2. Splošno

Uporabniki te spletne strani so lahko fizične ali pravne osebe, pri čemer se, po Zakonu o varstvu osebnih podatkov, samo podatki fizičnih oseb štejejo za osebne podatke.

Avtoelektronika d.o.o., se zavezuje varovati osebne podatke, ki nam jih posredujete z uporabo naše spletne strani. Za preprečevanje nepooblaščenega dostopa do teh podatkov ali njihovega razkritja, ohranitev točnosti osebnih podatkov in zagotovitev njihove ustrezne uporabe, uporabljamo tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje osebnih podatkov skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Ponudnik za prenose vseh podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili uporabnika.

Ker obstajajo na spletni strani Avtoelektronika d.o.o. določene povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi z družbo Avtoelektronika d.o.o., ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

O morebitnih spremembah ali dopolnitvah Izjave o zasebnosti, ki zadevajo uporabo osebnih podatkov, bodo uporabniki vedno obveščeni.

Obisk spletne strani
Ob vsakem obisku spletne strani Avtoelektronika d.o.o. se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniške datoteke spletnega strežnika (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu; verzija brskalnika, čas obiska in podobno). Avtoelektronika d.o.o. tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.
Dnevniške datoteke spletnega strežnika se hranijo do 6 mesecev, nato se brišejo.

Prijava na e-novice (obvestila)
Če ste se prijavili v sistem prejemanja e-novic (obvestil), vas lahko Avtoelektronika d.o.o. preko elektronske pošte ali ostalih sredstev (telefona oziroma pošte, če ste ju posredovali) obvešča o novostih ponudbe, storitev, izdelkov in nagradnih igrah, ki so neposredno vezane na podjetje Avtoelektronika d.o.o. ali njene izdelke in storitve. Če teh obvestil ne želite več prejemati, se lahko odjavite z uporabo povezave za avtomatsko odjavo v vsakokratni e-novici (obvestilu). Ali nam pošljete elektronsko sporočilo z vsebino “ODJAVA” na elektronski naslov npr. novice@avtoelektronika.si.

Avtoelektronika d.o.o. zbira osebne podatke izključno preko prostovoljnih posredovanj osebnih podatkov ob prijavi na e-novice (obvestila). Vsi podatki, zbrani pod temi pogoji, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in ne bodo posredovani tretjim osebam brez vaše privolitve.

Spletna trgovina
Z registracijo v spletno trgovino se uporabnik strinja s splošnimi pogoji spletne trgovine:

 • uporabnik dovoljuje družbi podjetju Avtoelektronika d.o.o., da vzpostavi, zbira, vodi, uporablja, obdeluje in shranjuje njegove osebne podatke v svojih zbirkah osebnih podatkov in druge podatke o posamezniku, kot uporabniku spletne trgovine, na način in v namene, opisane v nadaljevanju,
 • uporabnik izjavlja, da je seznanjen, da lahko kadarkoli zahteva, da družba Avtoelektronika d.o.o., preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja in preneha pošiljati informacijska gradiva.

V primeru sprememb, dopolnitev ali napačnih osebnih podatkov, lahko uporabniki spletne trgovine preverijo in po potrebi spremenijo oziroma dopolnijo svoje podatke v ‚Osebnih nastavitvah‘. Gumb za ‚Osebne nastavitve‘ se pojavi ob uspešno izvedeni prijavi v spletno trgovino.

Registracija in preklic registracije
(V nadaljevanju je opisan primer postopka registracije in odjave, ki ju je potrebno ustrezno prilagoditi)
Uporabnik spletne trgovine se lahko registrira v spletni trgovini na strani www.avtoelektronika.si z izbiro gumba ‚Prijava‘. V novem oknu se pojavi gumb za REGISTRACIJO. Uporabnik začne z izpolnjevanjem osebnih nastavitev, kjer v prvem delu vpišete svoje osebne podatke, v drugem delu pa podatke za dostavo. Obvezni podatki so nujno potrebni za izvajanje storitve dostave blaga na dom in so označeni z zvezdico.
Obvezni podatki v prvem delu osebnih nastavitev so (*):

 • Uporabniško ime (E-naslov) (*) – uporabnik določi sam. Uporabniško ime mora biti veljaven E-naslov na katerega boste prejeli elektronsko sporočilo za aktivacijo uporabniškega računa.
 • Geslo (*) – uporabnik določi sam. Pravila za ustreznost gesla: velike in male črke, minimalna dolžina gesla je 5 znakov (obvezna je kombinacija črk in številk), geslo se mora razlikovati od uporabniškega imena.
 • Preverjanje gesla (*)
 • Ime (*), priimek(*), naslov (*),
 • Poštna številka (*) in mesto (*),
 • Telefonska številka,

Obvezni podatki v drugem delu osebnih nastavitev so:

 • Ime in priimek za dostavo (*),
 • Naslov za dostavo (*), mesto za dostavo (*),
 • Uporabnik lahko prejema informacije o trenutnih akcijah tudi preko elektronske pošte in/ali SMS sporočil. V tem primeru sta podatka o elektronski pošti in/ali mobilnem telefonu obvezna.

Z uspešno registracijo lahko uporabnik izvaja nakupe, sodeluje v nagradni igri spletne trgovine ter prejema informacije o trenutnih akcijah (če je to željo izrazil ob registraciji). V primeru, da uporabnik ne želi posredovati kateregakoli obveznega podatka, ne bo mogel izvajati nakupov v spletni trgovini.

Preklic registracije
Uporabnik lahko v vsakem trenutku prekliče svojo registracijo iz baze spletne trgovine. To stori tako, da se prijavi v spletno trgovino in izbere gumb ‚Preklic registracije‘. Po dokončni potrditvi preklica registracije bomo iz seznama uporabnikov brisali vse osebne podatke uporabnika. V skladu s 57. členom ZDDV pa bomo hranili izdane račune za opravljene nakupe ter s tem obvezne podatke (ime, priimek, naslov, poštna številka, kraj).
Za uporabnika spletne trgovine preklic registracije pomeni, da ne bo mogel več nakupovati v spletni trgovini, sodelovati v nagradnih igrah ter sprejemati informacij o trenutnih akcijah.

3. Piškotki (angl. cookies)

Avtoelektronika d.o.o. lahko s pomočjo piškotkov zbira informacije o vaši uporabi spletne strani.
Za ocenjevanje popularnosti posameznih delov spletne strani in za izboljšanje navigacije lahko Avtoelektronika d.o.o. izvaja nadzor uporabe, a te informacije ne bodo shranjene skupaj z vašimi osebnimi podatki.

Vsebina piškotka

V piškotku so osnovni podatki o vašem obisku posamezne spletne strani. Vsebina piškotka se shrani na vašem računalniku v posebni datoteki. Z dvakratnim klikom na datoteko dobimo podrobnejše informacije o obiskani spletni strani, datumu in uri obiska. Vsi ti podatki so shranjeni tudi pri upravljavcu spletne strani, ki ste jo obiskali.
Piškotke lahko z določenimi nastavitvami brišemo, izključimo oziroma jih pogojno uporabljamo. Večinoma vsi brskalniki samodejno sprejemajo piškotke. Navadno je mogoče spremeniti nastavitve brskalnika in ustaviti samodejno shranjevanje piškotkov. Če ne želite sprejemati piškotkov, lahko še vedno uporabljate večino storitev na spletni strani.

Vrste piškotkov

V spletni trgovini uporabljamo (ustrezno opredeliti) dve vrsti piškotkov, in sicer:

 • piškotke, vezane na sejo – na osnovi prijave se uporabniku prikaže ponudba, prilagojena predhodnim nakupom;
 • piškotke z omejenim trajanjem (trenutno eno leto), ki jih uporabljamo za sledenje uporabnika tudi v primeru, ko ni prijavljen v trenutni seji. Če si uporabnik ogleduje trgovino ne da bi se predhodno prijavil, zaradi varnosti ne more potrditi naročila, pregledovati svojih nastavitev in zgodovine nakupov.

Če uporabnikov brskalnik zavrača piškotke, potem uporabnik ne more “vstopiti” v spletno trgovino. Če se piškotek, ki nosi informacijo o uporabniku, zbriše ročno, potem se mora uporabnik ob naslednjem “vstopu” v trgovino ponovno prijaviti.

V uporabniškem delu spletne strani (registracija/prijava) piškotki shranijo vašo uporabniško številko in oznako seje zato, da računalnik prepoznava vaš brskalnik skozi celoten uporabniški del spletne strani. Tovrstni piškotki so začasne narave in se bodo po izhodu s strani samodejno izbrisali. Ti piškotki vam omogočajo hitro in nemoteno pomikanje z ene strani na drugo in uporabo vseh funkcij, ki so na voljo. Prosimo, upoštevajte, da če ne boste sprejeli teh piškotkov, morda ne boste mogli uporabljati posameznih delov strani, ki so odvisni od sprejema piškotkov.

4. Namen zbiranja in hranjenje osebnih podatkov

Namen zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe osebnih podatkov so:

 • olajšanje nakupovanja, saj jim ni treba pri vsakem nakupu vnašati podatkov, ki so potrebni za uspešno dostavo naročenih izdelkov na lokacijo uporabnika – kupca,
 • reševanje morebitnih težav pri samem naročilu in dostavi izdelkov,
 • analiza podatkov za tržne raziskave.

Osebne podatke hranimo v računalniški obliki. Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov ali na podlagi preklica registracije, se podatki izbrišejo oziroma se uničijo nosilci podatkov.

Uporabniki podatkov

Uporabniki podatkov so administrator, skrbnik spletne trgovine ter odgovorna oseba za dostavo naročenih izdelkov v spletni trgovini.
Na vprašanja o zaupnosti vaših podatkov, načinu zbiranja in uporabe podatkov ali želje po dodatnih informacijah, vam bo odgovorila odgovorna oseba za upravljanje z osebnimi podatki uporabnikov spletne strani/trgovine:
Avtoelektronika d.o.o.
Dunajska cesta 421
E-Pošta: info@avtoelektronika.si